tirsdag den 11. september 2012

Bestyrelses møde i ”taps.dk” torsdag den 6.september 2012 i seniorlokalet på Taps Skole.

Tilstede var Tommy Jensen, Torben Rasmussen, Rikke Rechnagel, Susan Andreassen og Ulrik Poulsen. Poul Juhl kunne ikke møde. 
Dagsorden:
·         Cykelplan
·         Hundeskilte
·         Nøglebrikker (udlejning af baner - toiletforhold m.v. )
·         Sponsorer
·         Kassen/bestyrelsens sammensætning og virke i fremtiden.
·         Evt. Borgermøde om fremtiden.
·         Eventuelt.
Ad cykelplanen:
UP orienterede om, at han fra Kolding kommune havde modtaget et brev, hvor i kommunen orienterede om, cykelstien mellem Taps og Vonsild var med i planen, men at stien ikke var på budgettet for 2013-2016, da man prioriterede stier i byen højest, da det var herved var størst effekt af de brugte penge.

Vi var enige om, at beslutningen var forkert og formentlig truffet på en forkert baggrund, idet cykelstien i brevet var sat til en samlet pris på ca. 21 millioner kroner. Vi er lidt overraskede over denne prisudregning, idet vi mener at den er alt for høj.
Vi vil derfor søge om aktindsigt i sagen, så vi kan finde ud af, hvordan kommunen er nået til så høj en pris.
I øvrigt oplyses det til sagen, at grundejerne i Taps sogn syntes, at det er god ide, hvorfor man gerne ville lægge jord til projektet. De få huse der ikke ligger i Taps sogn, er ikke forespurgt, men der ville det måske være en idé at føre cykelstien bagom ejendommene, så stien ikke kom for tæt på.
UP ville sende et brev til kommunen om aktindsigt i sagen, og videre sende brevet til formanden for Teknisk udvalg, Christian Gøttig, Hanne Holgaard, Oluf Lykke Nielsen og Christian Kloppenborg-Skrumsager.kLJHJÆH

 
Ad hundeskilte:
En repræsentant for krolfen havde sendt en forespørgsel om indkøb af skilte til banerne, idet der lå mange hundeekskrementer. UP havde foreslået vedkommende at der blev produceret og opsat egne skilte til formålet, idet nogle indkøbte skilte var meget dyre, og at det måske ikke ville hjælpe stort.
Vi kunne se at skiltene var produceret og opsat på banerne. Vi kan kun håbe på, at det hjælper. Vi opfordrer på det kraftigste hundeejerne til at vise hensyn, således at der ikke ligger hundelorte alle steder, hvor folk færdes, og da slet ikke på vores idrætsbaner.
Vi ville i bestyrelsen ikke købe flere skilte.
Ad nøglebrikker:
TJ og UP var inden sommerferien til møde med to repræsentanter for kommunen og skoleinspektøren om skolen/seniorhusets status.
Et meget positivt møde, hvor vi næsten fik det indtryk, at vi ville blive bevilget det, som vi ønskede os. Så hvis der er nogle ønsker til skolen/seniorlokalet, skulle vi bare sige til – så ser kommunen på det med velvillige briller.
Med hensyn til forsikring – så dækkede skolens forsikring, hvis et eller andet af vore opbevarede ting blev stjålet/ødelagt. Man så gerne, at de ting vi ejede blev fotograferet/registreret – det skulle vi selv sørge for.
Vi oplyste på mødet, at vi ønskede adgang til dametoilettet ved bandebanen uden at bryde ind i skolens alarmsystem, når vi havde arrangementer. Dette ville de udvirke. Vi har i denne uge fået 4 nøglebrikker. UP har fået foreløbigt fået den ene.
Ad sponsorer:
UP oplyste at havde fået en henvendelse om et evt. sponsorat fra fa. Aunsbjerg biler. Sponsoratet var betinget af prøvekørsel af biler.
Taget til efterretning.

Ad kassen/bestyrelsens sammensætning og virke i fremtiden.
UP og kasseren ønskede dette emne diskuteret, idet UP’s fysiske formåen var stærkt for nedadgående, ligesom kassereren var meget bebyrdet af medlems registrering og betaling.
Det blev aftalt, at UP blot skulle fortsætte sit virke – var der et eller andet han ikke kunne klare rent fysisk, måtte han uddelere opgaverne til andre melemmer af bestyrelsen. UP ville gerne blive på posten ind til videre. Vi blev enige om at købe et EDB-program til automatisk registrering/betaling af kontingent for medlemmerne samt indberetning til kommunen. RR ville sørge for indkøb af et sådant program.
Det blev diskuteret at gøre brug af de to ekstra pladser i bestyrelsen. Vi ville tage dette op ved næste generalforsamling.
Ad evt. Borgermøde om fremtiden:
Vi snakkede meget om dette. Hvordan skulle vi få folk til at komme.  Hvordan skulle vi gøre det interessant. Skulle vi hyre en kendt foredragsholder eller entertainer på anden vis.
Vi summede en del om dette emne, men blev til sidst enige om at lave dette ved næste fællesspisning i november, og så leje en god børnefilm og lave en fremvisning på vores nye storskærm, medens de voksne diskuterede fremtiden i Taps. Vi ville så gøre spisningen gratis, for er der noget der kan lokke folk til var det gratis mad.
Eventuelt:
Sommerfesten 2012 blev diskuteret. RR oplyste, at resultatet rent økonomisk var gået i 0.
Dette må siges at være tilfredsstillende, idet Sct. Hans- og brunch arrangementerne ikke trak det sædvanlige antal besøgende – formentlig p.gr.a. udsigt til dårligt vejr.
UP ville spørge om næste års arrangører så det lå helt på plads på hjemmesiden.
En egentlig fest – som er efterlyst af nogle – blev diskuteret. Er der nogle som går med en festarrangør i maven, er det bare om at melde sig. Den nuværende bestyrelse vil gerne have sådan en fest, men magter ikke selv at arrangere den – arrangementer hvor der indgår børn vil fortsat blive prioriteret højest.
TJ orienterede om, at kommunen sammen med lodsejerne ved Tobias- og Torpegårdsgrøften vil lave gydebanker til fisk, sandfang og grødeklipning til fordel for vandmiljøet i Taps Å.
SENESTE: projektet er nu fremsendt og kan ses her.
Der skal være borgermøde den 20. september 2012 om kæmpevindmøllerne. Vi blev igen enige om, at det godt nok berørte Taps, men at vi var en upolitisk forening, og at ”vi ville stikke hånden ned i en hvepserede” hvis vi som forening tog stilling til dette.

Derfor forholder vi os neutrale i denne strid.
P.S.
Er efterfølgende kommet i tanke om det nye ”bump” ved Catolhavegyden i Vonsid. Hvordan kan kommunen bruge 200.000 på dette. Der er da trafikregulering i forvejen.
Igen er Taps blevet tilsidesat. Ville det da ikke have været på plads at lave et sådant bump i krydset Åstorpvej/Ødisvej/Koldingvej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.